NEGA TELA

LPG ENDERMOLOGIJA

Prirodan put do savršenog tela - ENDERMOLOGIJA - VISOKOSOFISTICIRANA FRANCUSKA TEHNOLOGIJA

Nehirurška, bezbolna metoda otklanjanja celulita, redukovanja lokalizovanih masnih naslaga, preoblikovanja tela, zatezanja opuštene kože.
Stimulisanje cirkulacije na nivou celog tela, poboljšan protok kiseonika i hranljivih materija.
Stimulacija limfne cirkulacije, redukcija masnih naslaga i celulita.

APARAT CELLU M6
Nova verzija prestižnog Cellu M6 aparata nudi veliki izbor programa i protokola za negu tela. Jedinstvena, patentirana LPG tehnika rada na principu mehaničke stimulacije kože pomoću dva nezavisno rotirajuća valjka.

Rezultat je:
- dugotrajno smanjenje lokalizovanih masnih naslaga
- smanjenje celulita
- zatezanje kože
- podizanje zadnjice
- preoblikovanje tela
Dinamika rada: 10-25 tretmana, u trajanju od 35 min po tretmanu, 2-3 puta nedeljno.  

KONTRAINDIKACIJE:
za vreme mensturacije
posle operacije 8 meseci ne raditi tretman
operacija vena
trudnice i dojilje
porodilje mogu raditi tretman tek posle tri redovne menstruacije
devojke koje koriste kontraceptivne pilule možda neće imati zadovoljavajuće rezultate
tumori kože i krvnih sudova
psorijaza

ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

ULTRAZVUČNA KAVITACIJA - dragoceni saradnik u topljenju kilograma

Revolucionarna metoda namenjena razgradnji i otklanjanju lokalizovanih masnih naslaga i tretiranju celulita. Napokon mogu odahnuti svi oni kojima je do sada skalpel estetskih hirurga i klasična liposukcija bio jedini nacin da se prolepša fizicki izgled i reše problemi vezani za višak kilograma i patološke izmenjenosti kože - celulitis.
Specijalnom ultrazvucnom sondom prelazi preko kritičnih zona(butine, stomak, zadnjica, nadlaktice...), pri čemu, pod uticajem odredjene frekvence ultrazvuka, dolazi do fenomena KAVITACIJE - unistavanja masnih ćelija.

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno odredjenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija, pri čemu površina kože, mišići, tetive i nervi ostaju netaknuti.

Indikacije za rad:
1. Smanjenje masnih naslaga
2. Smanjenje naslaga celulita
3. Stimulacija i obnavljanje lokalne cirkulacije
4. Poboljšanje kvaliteta kože i vezivnog tkiva, sinteza kolagena i elastina

Tretmani se rade jednom u sedam dana po tretiranoj regiji.

KONTRAINDIKACIJE:
povišen holesterol
povišeni trigliceridi
visok krvni pritisak
trudnoća
dojilje i porodilje koje nisu imale tri redovne menstruacije
ne radi se za vreme menstruacije
osobe koje nose pejsmejker
osobe koje imaju metalne implante
osteoporoza
bolesti kostiju
poremećaj rada štitne žlezde
disbalans hormona
godinu dana posle bilo kakve operacije tretman se ne radi

GIPSANE BERMUDE

GIPSANE BERMUDE OLLIGOESSENTIA

Koristi se u tretiranju:
1. Edematoznog celulita
2. Nakupljanja viška tečnosti u nogama
3. Lokalizovanih masnih naslaga
4. Opuštene i neelastične kože

Tretman se bazira na upotrebi preparata u čijem sastavu se nalaze oligoelementi kao što su: Magnezijum, Silicijum, Bakar (aktivne komponente zaslužne za sintezu kolagena i elastina u koži) Gvoždje i Cink (antioksidansi, pospešuju tonus i vitalnost kože).

Ovaj tretman aktivira lokalni tkivni metabolizam, detoksifikuje tretirano područje i omogućava gubitak obima u bokovima i zadnjici od jednog konfekcijskog broja.
Dinamika rada: svakog šestog dana.

KONTRAINDIKACIJE:
ne rade se za vreme menstruacije

BODY-WRAPPING, AROMA-THERAPY

AROMATERAPIJA - BODY WRAPPING

Aromaterapijske metode podrazumevaju upotrebu 35 koncentrovanih eteričnih ulja kombinovanih u četiri različite vrste gela, termalnog dejstva. Ova biljna ulja su homeopatski rasporedjena. Primarni efekat hladjenja (vazokonstrikcija) podstice reakciju organizma - odbranu od hladjenja i na taj način stimuliše termoregulaciju, cirkulaciju, dovodi do sekundarne hiperemije (vazodilatacije).
Ova metoda se koristi za stimulaciju cirkulacije,ubrzanje metabolizma, eliminaciju toxina i masnih naslaga.

ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIĆA

ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIĆA
Elektromišićna stimulacija, kao ogranak fizikalne medicine, svoju primenu je našla i u estetske svrhe, gde vrlo efikasno i brzo deluje na razgradnju masnih i celulitnih naslaga, oblikovanju mišića i zatezanju opuštene kože.
Niskofrekventne struje stimulacije, pomoću elektroda koje se postavljaju na motorne tačke mišića, dovode do mišićne kontrakcije koja je ekvivalentna aktivnoj vežbi i na taj način pojačava tonus mišića, ubrzava mikrocirkulaciju i pospešuje protok hranljivih materija kroz tkivo.

TRETMAN JE IDEALAN KAO SUPSTITUT OSOBAMA KOJE NEMAJU VREMENA ZA FIZIČKU AKTIVNOST!

Dinamika rada: 3 puna nedeljno,12-18 tretmana.

ALGE-DERMOATTIVA

Program mršavljenja na bazi MORSKIH ALGI I ESENCIJALNIH ULJA

Alge sadrže sintezu morske vode: proteine visoko biološke vrednosti, šećere i biljne masti, oligoelemente, provitamine i vitamine. Svojstvo ovih algi je stimulacija endokrinog sistema, obnavljanje minerala u organizmu, antioksidansno dejstvo i blagotvorno delovanje u programima za mršavljenje. Sastojci koji se koriste su potpuno prirodni.

AQUA CLEAN - čistac. Služi za pripremu dela tela koji tretiramo i poboljšava delovanje preparata koji se kasnije nanose.

SCRUB MARINO - Podstice eliminaciju rožastih delova i nečistoće epiderma.

ALGA DERMOTONIFICANTE - Maska za telo visokotonizirajuće moći, specijalizovana za lokalizovanu ili opštu atoniju kože. Jaka koncentracija prirodnih elemenata: karanfil, guarana, eukaliptus, bergamot, ginseng, omogućuju preparatu visoko delovanje na tonus kože i potkožnog vezivnog tkiva. Prisustvo laminarije, pčelinjeg voska i ulja slatkog badema razvijaju visoku moć hidratacije i mineralizacije.

ALGA LIPOSOLVENTE - maska za telo, lipolitičko dejstvo, mršavljenje.Jaka koncent racija prirodnih elemenata: žalfija, ruzmarin, limun i majoran imaju visoku epidermičku moć koja razara nagomilane masne naslage i sprečava njihovo dalje stvaranje.

ALGA DERMOATTIVA F - Maska za telo, koristi se u eliminaciji fibroznog i fibrozno-sklerotičnog celulita.

LOSIONE REQUIBRANTE - Losion koji vraća u ravnotežu, idealan za tretmane tela zahvaljujući kiseloj PH vrednosti, teži da normalizuje fiziološku vrednost kože posle tretmana.

TRETMAN AKUSTIČNIM TALASIMA

Tretman Akustičnim Talasima je najnovija i najefikasnija metoda za uklanjanje celulita, oblikovanje tela, smanjenje obima i limfnu drenažu.

Tretman Akustičnim Talasima postavlja nove standarde u estetskoj i kozmetičkoj medicini. Rad uređaja je zasnovan na principu komprimovanog vazduha (od 1 do 5 bara) koji oscilira frekvencijom od 1khz do 22khz. Regije koje se tretiraju su nadlaktice, stomak, prednji deo butina, zadnji deo butina, zadnjica. Tretman je bezbolan. Lagano se prelazi sondom preko željene regije uz nanošenje kontaktnog gela. Stvara se osećaj blagog trenja a koža postaje glatka i zategnutija već posle prvog tretmana. Akustični talasi koriste sposobnost organizma za ubrzavanje cirkulacije (povećava se propusljiivost ćelijske membrane) što dovodi do fibroziteta kao i regeneracije tkiva. U zavisnosti od stanja tkiva (celulita ili masnih naslaga) potrebno je od 6 do 12 tretmana po regiji a vremenski period između dva tretmana ne sme biti manij od dva dana. Savetuje se određeni režim ishrane i fizička aktivnost kako bi željeni rezultati bili brže vidljivi. Nakon tretmana koža je elastičnija i do 70 % što je tri puta bolje od raznih krema i losiona. Povećana elastičnost kože traje i do tri meseca posle tretmana.
KONTRAINDIKACIJE:
Neželjenih efekata kao i kontraindikacija nema.
NEGA LICA

RF TEHNOLOGIJA-RADIOTALASNI LIFTING

RADIOTALASNI LIFTING - Najpopularniji metod nehirurškog liftinga kože lica i tela

RF tehnologija je najzastupljenija u savremenoj kozmetologiji i estetici zahvaljujući odličnim rezultatima.

Energija radiofrekventnih talasa kao oblik elektromagnetne energije, deluje putem oscilacije elektromagnetnog polja, pri čemu dolazi do kretanja naelektrisanih čestica u tkivu, sudaranja molekula čiji otpor dovodi do zagrevanja i povećanja unutrasnje toplote tkiva. Takvo dejstvo pokazuje fantastičan učinak po pitanju zatezanja kože i vezivnog tkiva stimulacijom sinteze kolagena i elastina. Rezultat je ponovo zategnuta i glatka koža, sa smanjenim dubokim, a potpunim eliminisanim plitkim borama.

KONTRAINDIKACIJE:
rane na koži
uzimanje hormona
trudnoća
metalni deo u telu
pejsmejker
jako senzitivna koža
implementacije od zlata

MEZOTERAPIJA - BEZ IGLE

MEZOTERAPIJA bez igle

Klasičnim nanošenjem aktivnih supstanci na površinu kože, samo mali procenat biva apsorbovan i to na jako malu dubinu od svega par milimetara.
Mezoterapija je metod kojim se aktivne supstance uvode u duboke slojeve kože(dermis).
Za razliku od klasične mezoterapije sa iglom, koja je bolna i invazivna, mezoterapija bez igle je bezbolna, brza i efikasna metoda sa istim efektima.
Naš najsavremeniji aparat za mezoterapiju bez igle, omogućava apsorbovanje i do 95% aktivnih supstanci i njihovo uvodjenje i do 12mm duboko u slojeve dermisa.

Već nakon prvog tretmana, različitim kombinacijama aktivnih supstanci, individualno napravljenim za svakog klijenta, uspešno se rešavaju problemi na koži kao što su bore, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata i dekoltea, poremećaj pigmentacije, strije, celulit itd.

KONTRAINDIKACIJE:
alergija na supstance koje sadrži koktel
trudnoća
bolesti kože (keratoza, herpes, tumor)
oštećenja kože
ugrađeni metal ili metal na telu

HIGIJENSKI TRETMANI

HIGIJENSKI TRETMAN (KLASIČAN TRETMAN LICA)

Neophodan tretman, posebno kod masnijih koža (gde lojne žlezde imaju povećanu funkciju) i koža sa proširenim porama. Sitni kanalići (pore) moraju biti čiste, zbog lakše apsorpcije kozmetičkih prepata nanetih na kožu i njihovog boljeg dejstva u dubljim slojevima kože.
Procedura:

1. Apšminkovanje
2. Piling (hemijski ili mehanički)
3. Termoprocedura (vapozon, termomaska)
4. Komedoekspresija (ručno čišćenje)
5. Maska (adstrigentna, umirujuća)
6. Primena visokofrekventne struje (D’arsonvalizacija)
7. Masaža

Klasičan (higijenski) tretman kože je priprema za dalju negu kože.
On prethodi biološkim, anti-age tretmanima i ciljanim tretmanima kod terapije akni.

BIOLOŠKI TRETMANI

BIOLOŠKI TRETMAN (BIOAKTIVNI TRETMAN)

U savremenoj kozmetici značajna pažnja je posvećena istraživanju dejstva i mogućnostima izolovanja i primene različitih biljnih iživotinjskih tkiva u cilju zaštite i popravke funkcije kože koja se zasniva na njihovom biostimulativnom dejstvu.
Biološki tretman se sprovodi kozmetičkim preparatima koji u sebi sadrže bioaktivne supstance, to su vitamini, minerali, oligoelementi, mono i poli saharid, aminokiseline, enzimi.
Ukupno dejstvo je zasnovano na sinergističkom delovanju svih sastojaka. Oni imaju dejstvo na hidrirataciju kože, revitalizujuće dejstvo, ubrzavanje cirkulacije, sinteza kolagena i elastina, poboljšsnje opšte strukture kože.

DERMOROLERI
Dermo roler je sprava sa kružnim diskom, na čijoj površini se nalaze sterilne iglice. Prelaženjem po površini kože stvaraju se mikro-kanali, čime se omogućava lakše i dublje prodiranje aktivnih supstanci u kožu. Sa druge strane mikro-povređivanje kože doprinosi pokretanju reparatornih mehanizama i stvaranja faktora rasta (FGF), koji stimulišu sintezu kolagena u dermu i posledičnom zadebljanju kože.
Tretman dermo rolerom omogućava znatno veću prolaznost aktivnim materijama i sintezu novog kolagena, za razliku od drugih metoda.
Utiče na smanjenje vidljivosti:
• Bora
• Strija
• Ožiljaka
• Hiperpigmentacije (fleke).

Tretman se radi jednom nedeljno, četiri nedelje za redom, a onda jednom u dve nedelje i na kraju jednom mesečno u cilju održavanja rezultata. Nakon tretmana je obavezno svakodnevno više puta dnevno nanositi hidrantnu kremu na kožu i kremu sa visokim faktorom zaštite od sunca (SPF 50).
U toku tretmana može se javiti crvenilo, koje je posledica mikropovređivanja, što predstavlja normalnu reakciju i dokaz da su se pokrenuli regenerativni procesi. Može da traje 24 časa.
Aesthetic dermal preparati su pojedinačne ampulirane forme aktivnih supstanci i kokteli koji se mogu unositi u kožu mezorolerima, mezoterapijom, jonoforezom i ultrazvukom. U našem salonu ih koristimo za unos putem mezoterapije bez igle i dermorolerom.
Kokteli mogu da budu gotovi, namenjeni za određeni problem kože, npr. Reparestim HA koji sadrži hijaluronsku kiselinu i još 60 aktivnih supstanci (vitamina, oligoelemenata) za anti-aging tretmane ili pojedinačne ampule aktivnih supstanci koje sam estetičar individualno kombinuje za svakog klijenta. Aktivne supstance koje se najčešće koriste su:
Hyalift 3,5% - hijaluronska kiselina koja je prirodna supstanca koja se nalazi u ćelijskom matriksu vezivnog tkiva. Predstavlja želatinoznu supstancu koja popunjava prostor između kolagenih i elastičnih vlakana. Koristi se u anti-aging tretmanina i tretmanina rehidratacije.
Purascorbol 20 (Vitamin C) - snažan antioksidant koji stimuliše sintezu kolagena, štiti keratinocite od UV zračenja. Koristi se u anti-aging i foto-aging tretmanima za regeneraciju kože posle povreda tj. za ožiljna tkiva.
SILORg 0.5 – organski silicijum koji je bitan za sintezu kolagena, anti-aging tretmana i lipolizu.
Glikolik Acid (Glikolna kiselina) - alfa hidroksi kiselina koja ispoljava keratolitički efekat, hidrira kožu, povećava njenu elastičnost i turgor, pa se koristi u tretmanima anti-age, akni, hiperpigmentacije, strija i ožiljaka.

DERMA OXYGEN JET
Kiseonik ima pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje. Sam process starenja kože je konstantan proces slabljenja metaboličkih i odbrambenih funkcija ćelije, a javlja se zbog smanjenih mogućnosti transporta kiseonika usled sužavanja krvnih sudova, a s’tim i dopremanje potrebnih hranljivih materija.
Tretman aktivnog kiseonika uz pomoć aparata DERMO OXYGEN JET-a koji stvara uz pomoć zeolita do 98% čistog kiseonika u količini do 5l pod pritiskom, poboljšaće veću koncentraciju kiseonika u razmeni i transport materije u ćeliji, a s tim lakše dopremanje potrebnih supstanci . U zavisnosti šta je potrebno i šta želimo time da ostvarimo koristimo serume u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom male molekularne težine, vitaminima, antioksidansima, antiejdžing aktivnih supstanci i posebne komplekse za različite probleme kože
INDIKACIJE
• Detoksikacija kože
• Hiperpigmentacija
• Akne
• Umorna siva koža bez sjaja
• Smanjenje kesica ispod očiju
• Smanjenje bora na licu I vratu
• Dehidratacija

Tretman se može koristiti kod svih tipova kože. Radi se u seriji od 8-9 tretmana, jedanput nedeljno. A za dugoročne efekte, da bi vaša koža ostala blistava i sjajna preporučujemo održavanje 1-2 puta mesečno.

ULTRAZVUČNA ŠPATULA
Blaga i ne agresivna metoda kojom se uklanja površinski sloj kože ili nazvan piling kože bez neželjenih efekata. Tretmanom se postiže hidratacija kože, mikrocirkulacija, povećava tonus kože, ujednačenost tena a ujedno i uklanja tanak površinski sloj kože. Tretman osim što se koristi za redovno čišćenje lica koristi se još i kao uvodni postupak u tretmane podmlađivanja. Pod dejstvom niskofrekventnog ultrazvuka omogućava i unos različitih željenih supstanci seruma i koktela u dublje slojeve kože i povećava njegovu efikasnost. Preporučuje se osobama koje imaju problematičnu kožu, kod osoba sa hipersenzitivnom kožom, kod osoba koje se često izlažu UV zracima (sunce i solarijum). Nakon tretmana ultrazvučnog pilinga nema pojave crvenila, tretman je neinvazivan i bezbolan. Rezultat je vidljiv odmah i to praćen vidljivom čistoćom, zategnutošću i osveženjem kože. Radi se u seriji od šest tretmana, edanput nedeljno.

PLAZMA PEN --- USKORO!!!

OSTALI TRETMANI

MASAŽA OKLAGIJAMA - MADEROTERAPIJA


maderoterapija

Madero terapija sasvim prirodna i jedna od efikasnijih metoda za uklanjanja celulita, masnih naslaga, izbacivanje tečnosti kao i detoksikaciju organizma. Oklagije napravljene od prirodnog materijala - drveta u više različitih oblika, gde svaka nalazi svoju primenu u toku tretmana. Svojim anatomskim oblikom napravljene da dopiru do svih regija tela i vrše pritisak na sve slojeve tkiva ravnomerno, čime su u prednosti u odnosu na ostale tretmane tog tipa. Ovim pritiskom se stimuliše limfna drenaža kojom se postiže ubrzavanje međućelijskog metabolizma i izbacivanje tečnosti sa toksinima kao i različite produkte samog metabolizma. Vreme trajanja tretmana je 30 min a mesta tretiranja su noge, zadnjica, bedra, stomak i ruke. Tretman se može raditi svakog dana a rezultati su vidljivi već posle četvrtog i petog u zavisnosti od tipa celulita, ishrane, fizičke aktivnosti i unosa tečnosti. Preporučuje se serija od 10 tretmana a nekada i više u zavisnosti koji nam je cilj i kakvo je stanje tog organizma. Efekti maderoterapije koji se postižu:
• manje vidljiv celulit
• zatezanje i bolji tonus kože
• oblikovanje tela
• izbacivanje toksina viška vode i organizma
• ubrzanje metabolizma
• relaksacija i uklanjanje bolova
Kontraindikacije su za vreme menstruacije i proširene vene. Zakažite Vaš tretman na vreme.

IPL EPILACIJA / E-light


Ipl epilacija je medicinska, neinvazivna, najefikasnija i trajna metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Efikasnost ove metode je 80-95%.
Metoda je zasnovana na principu selektivne fototermolize. Direktnim kontaktom sonde sa površinom kože, laserski snop se usmerava u kožu, gde dolazi do konverzije svetlosti u toplotu samo i isključivo u folikulu dlake, reagujuci na pigment melanina. Dlačice koje su u tom trenutku u aktivnoj fazi rasta, zahvacene snopom laserskog zraka se uništavaju.

Što je veći kontrast u boji kože i dlake (koža svetlija - dlaka tamnija) efikasnost tretmana je veća.

Dinamika rada: min 4-8 dolazaka (i više)
Vremenski razmak izmedju terapija: 3-5 nedelja, kod urednog hormonskog statusa.